Portile cu telecomanda au devenit din ce in ce mai populare atat pentru proprietarii de case, cat si printre posesorii de afaceri, datorita securitatii pe care o ofera si comoditatii in folosire. Aceste porti cu telecomanda pot fi instalate impreuna cu o gama larga de sisteme de acces si control al intrarii, pe diverse frecvente.

Automatizarile portilor cu telecomanda

Kit-ul pentru operarea automata a portilor cu telecomanda este format din: motor, un dispozitiv de siguranta si un mecanism ce raspunde la o comanda de inchidere-deschidere transmis de un transmitator (telecomanda). Dispozitivul de siguranta este alcatuit din senzori instalati pe laterale, cu rolul de a opri poarta in miscare sa loveasca persoana ce se va afla, eventual, pe linia portii.

Cum se inchid si deschid portile automate?

Kit-ul de automatizare a unei porti este un ansamblu de dispozitive electrice, hidraulice si/sau mecanice, care actioneaza unitar pentru deschiderea, inchiderea, blocarea portii respective.
Controlul la distanta al portilor automate se face folosind, de obicei, un transmitator – o telecomanda. Telecomenzile sunt asemanatoare cu cele de la masina, suficient de mici pentru a incapea in buzunar sau geanta. Aceeasi telecomanda poate fi utilizata pentru a deschide usa garajului sau alta intrare cu automatizare.

Deci, cum se produce deschiderea portii?

Apasand pe butonul telecomenzii, aceasta trimite un semnal catre receptorul panoului de comanda al portii, determinand deschiderea sau inchiderea acesteia. Transmitatorul si receptorul trebuie sa utilizeze aceeasi frecventa radio, pentru a putea comunica. E important de notat ca fiecare telecomanda poate avea un sistem de codare bazat pe cod fix sau cod saritor – iar receptorul trebuie sa fie capabil sa acomodeze acest mod de lucru.

Portile automate folosesc doua tipuri de actionari ale dispozitivelor de automatizare: hidraulice si actionari electromecanice. Solutiile de automatizare a portilor pot fi aplicate atat portilor batante, cat si portilor culisante.