Cum alegi portile pentru o locuinta moderna?

Porti metalice moderne – semnatura casei tale, vazuta din strada

Astazi locuintele moderne, eventual in stil industrial, sunt foarte populare si multe infrumuseteaza cartierele nou construite. Daca ai o casa moderna, vei dori sa o desavarsesti prin alegerea unui gard modern.

Casa moderna

Caracteristica de baza a designului modern este accentul pe functionalitate. Liniile simple si un design minimalist au luat locul ornamentatiilor. ​
In arhitectura moderna se utilizeaza materiale noi, cum ar fi metal, ciment si sticla in combinatii surprinzatoare, care le pun in valoare latura utilitarista. De exemplu, tabla profilata colorata poate fi folosita pentru acoperirea partiala sau totala a peretilor exteriori, in jocuri de texturi si nuante.

Garduri si porti din materiale moderne

Un gard poate fi construit dintr-o multitudine de materiale, urmand aceleasi principii ca si la alegerea stilului casei. Nu este surprinzator ca profilele metalice sunt o alegere frecventa pentru gardurile moderne.

Garduri si porti metalice moderne, simple si robuste, vin in variante de culoare diverse, dau o aparenta curata si eleganta si pot avea o geometrie in concordanta cu stilul casei – de exemplu gardurile stil jaluzea, din lamele metalice orientate orizontal, care creeaza si iluzia optica de alungire a perspectivei.

Chiar daca lemnul nu este de regula folosit la ingradirea unei case urbane, iubitorii aspectului lemnului traditional nu trebuie sa renunte la preferintele lor. Anumite garduri si porti metalice moderne pot sa vina acum inclusiv cu acoperiri ce imita foarte bine stejarul auriu, mahonul, nucul, etc. Cheia sta in alegerea inteligenta a designului, astfel incat sa puna in valoare proprietatea, sa nu creeze disonante si sa nu afecteze ideea de minimalism. Proprietarul poate folosi poarta pentru a-si manifesta stilul, posibilitatile materiale si gusturile. In special portile metalice moderne culisante automate sunt semnatura perfecta pentru o casa in care proprietarii apreciaza comoditatea, functionalitatea si stilul urban de locuire.

O alta varianta este folosirea nuantelor si formelor pentru a face combinatii deosebite, originale. Poti alatura materiale diferite prin forma, prin textura, prin culoare, pastrand totusi pricipiile de eleganta minimalista si de functionalitate. Cheia sta in sublinierea stilului modern prin alegerea facuta.