Atunci cand alegi un gard pentru imprejmuirea proprietatii, ai o multitudine de optiuni in ceea ce priveste materialele din care este construit: lemn, PVC, beton, tabla sau plasa de diverse materiale metalice. Inainte de a alege, este bine sa fim constienti de avantajele si dezavantajele acestor optiuni. Cred ca fiecare dintre noi are preferinte justificate. Care sunt insa avantajele alegerii unor garduri metalice?

Garduri metalice – avantaje

Garduri metalice: o optiune din ce in ce mai populara, deoarece oamenii constata ca sunt o alegere in care raportul pret-calitate este foarte bun, iar gradul de securitate pe care il ofera este cel  mai mare. Iata o scurta lista cu cele mai importante beneficii ale utilizarii gardurilor metalice:

Garduri metalice

Securitate

Gardurile metalice sunt foarte sigure, pe de o parte pentru ca este destul de dificil sa fie taiate sau deteriorate de rauvoitori, iar pe de alta pentru ca exista modele de panouri de gard suficient de opace pentru a impiedica curiosii sa vada ce se afla in interiorul curtii. Spre deosebire de lemn, care se degradeaza cu timpul prin expunerea la umezeala si intemperii, gardurile metalice raman solide si rezistente chiar si la decade de la instalare, fiind astfel o optiune foarte sigura.

Intretinere minima

Gardurile metalice necesita o intretinere minimala spre zero. Spre deosebire de gardurile de lemn, care necesita intretinere periodica pentru a le mentine functionale, prin aplicare de grunduri de protectie si vopsele, gardurile metalice moderne sunt livrate gata protejate prin vopsire electrostatica. Curatarea lor se face prin simpla spalare cu furtunul cu apa.

Porti metalice - garduri metalice
Garduri metalice si porti metalice - sat Ciolpani
Garduri metalice imitatie lemn

Raport pret-calitate avantajos

Garduri metalice: o optiune foarte avantajoase ca si pret, pentru ca sunt o investitie durabila. Odata instalate de catre profesionisti, in mod normal proprietarul nu va mai trebui sa cheltuiasca ceva pentru a le pastra functionale. Gardul metalic va fi sigur si durabil fara sa necesite reparatii sau intretinere. Chiar si in situatia cand este totusi nevoie de reparatii, acestea nu pot fi decat minimale si relativ ieftine, fata de reparatiile pe care le presupune intretinerea unui gard de lemn sau a unui gard de plasa metalica.

Arata bine

Gardurile metalice sunt livrate intr-o varietate larga de modele si culori, chiar si in imitatie de lemn. Ele pot mari frumusetea si atractivitatea unei proprietati si astfel pot avea mai mult decat rol de protectie. O constructie va fi mai bine pusa in valoare de un gard metalic bine construit, cu o aparenta moderna sau conservatoare, dupa necesitati, care in acelasi timp este si solid si pastreaza proprietatea in siguranta. De asemenea, isi pastreaza frumusetea in timp, spre deosebire de orice alt tip de gard, a carei aparenta va fi afectata de praf, umezeala sau simpla degradare prin imbatranirea materialului. Nu si la gardurile din panouri/profile metalice. Vezi lucrari

Durabil

Gardurile metalice nu sunt usor afectate de ploaie si umezeala, asa cum sunt afectate gardurile de lemn sau beton. Gardurile Pannelli sunt rezistente la coroziune, factori chimici, caldura, impact, abraziune, raze ultraviolete precum si la conditiile meteo.

De asemenea, gardurile metalice sunt relativ greu de rupt sau indoit, iar vietatile cum ar fi carii nu le afecteaza deloc. Un gard metalic bine facut va depasi cu zeci de ani durata de viata a unui gard de lemn.

Garduri metalice

Asa cum se poate vedea, folosirea unor garduri metalice are multe avantaje.  Nu este de mirare ca sunt cele mai folosite tipuri de garduri, iar clientii sunt de cele mai multe ori extrem de multumiti. In cazul in care va decideti pentru un gard metalic, asigurati-va ca apelati la furnizori de incredere, cu experienta in prelucrarea materialelor metalice si cu grija la alegerea materiei prime – pentru a obtine cele mai bune preturi si servicii.

Garduri metalice si porti metalice
Garduri metalice si porti metalice
Garduri metalice si porti metalice